Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
jajko 5 sztuk
cukier 1.5 szklanki
olej 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
cukier wanilinowy 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson

Całe jajka należy ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy wszystkie sypkie składniki: mąka, proszek do pieczenia, soda, cynamon, kakao, cukier wanilinowy. Dokładnie wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Do powstałej masy dodajemy jabłka pokrojone w drobną kostkę. Ciasto pieczemy w dużej blaszce przez 1h w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.02.2014 09:32
owocowy , ale zmyła :-)
ppaulina 17.01.2014 17:13
pyszny :)))
konrad 07.04.2013 23:01
Bardzo dobre ciasto i łatwe w wykonaniu...polecam
DOROTA/PATI197799 05.04.2013 15:14
lubię to ciasto, szybkie , smaczne i zawsze wychodzi
Laila2786 05.04.2013 12:53
bardzo dobre ciasto
Megg 05.04.2013 12:41
super ciacho :)
Magda24 05.04.2013 12:10
smaczne jest takie wilgotne ciasto
reniatka 05.04.2013 11:23
lubie to ciasto
gosia56 05.04.2013 10:56
lubie takie ciasto ale dodaję jeszcze orzechy i rodzynki
paulina2157 05.04.2013 10:52
uwielbiam to ciasto
Paolcia 05.04.2013 10:47
wygląda bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak