Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatkowa roskosz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata chrupiąca
Musztarda rosyjska Prymat
oliwa
Czosnek suszony Prymat
cytryna
cukier
sól
sałata czerwona strzępiasta
sałata kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatkowa roskosz

Potrzebne przybory: miska, wyciskacz do czosnku, łyżka stołowa.
Umytą sałatę rwiemy na drobne porcje, dodajemy kilka zmiażdżonych ząbków czosnku, 3-5 łyżek musztardy (ja wolę sarepską, ale jedną łyżkę dla smaku można zastąpić musztardą francuską), sok z wyciśniętej całej cytryny, 2-3 łyżki oliwy,łyżeczkę cukru. Chętni mogą lekko dosolić do smaku. Całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 23.05.2013 09:00
ciekawy przepis , muszę spróbować
aisza1 15.05.2013 07:26
taka sałatka to prawdziwa rozkosz dla podniebienia
justys759 14.05.2013 22:28
wspaniała sałatka
Rafał3 14.05.2013 21:56
ciekawy przepis. godny zapamiętania
Boska_Agatka 14.05.2013 21:54
pyszne polecam serdecznie
meg1984 14.05.2013 21:31
patrząc na zdjęcie to prawdziwa rozkosz dla podniebienia taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak