Sałatkowa roskosz

Sałatkowa roskosz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata chrupiąca

  • Musztarda rosyjska Prymat

  • oliwa

  • Czosnek suszony Prymat

  • cytryna

  • cukier

  • sól

  • sałata czerwona strzępiasta

  • sałata kolorowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Potrzebne przybory: miska, wyciskacz do czosnku, łyżka stołowa.
Umytą sałatę rwiemy na drobne porcje, dodajemy kilka zmiażdżonych ząbków czosnku, 3-5 łyżek musztardy (ja wolę sarepską, ale jedną łyżkę dla smaku można zastąpić musztardą francuską), sok z wyciśniętej całej cytryny, 2-3 łyżki oliwy,łyżeczkę cukru. Chętni mogą lekko dosolić do smaku. Całość mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 23.05.2013 09:00
ciekawy przepis , muszę spróbować
aisza1 15.05.2013 07:26
taka sałatka to prawdziwa rozkosz dla podniebienia
justys759 14.05.2013 22:28
wspaniała sałatka
Rafał3 14.05.2013 21:56
ciekawy przepis. godny zapamiętania
Boska_Agatka 14.05.2013 21:54
pyszne polecam serdecznie
meg1984 14.05.2013 21:31
patrząc na zdjęcie to prawdziwa rozkosz dla podniebienia taka sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat