Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatkowa kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 3 główki
marchew 1 kg.
jabłka 1 kg.
sól do smaku
nasiona kopru garść

Przepis i sposób przygotowania na: sałatkowa kapusta

kapustę oczyścić i poszatkować,jabłka i marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach koper wymieszać z solą poszatkowaną kapustę wkładać do naczynia posypać marchewką wymieszaną z jabłkiem oraz koprem i solą ubijać aż kapusta puści sok czynność powtarzać do wyczerpania składników,po kilku dniach jak się ukwasi przełożyć kapustę do umytych słoików szczelnie zakręcić i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.09.2013 00:19
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak