Sałatka zkaszy gryczanej i fasoli z dodatkiem tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    1/2 szt
  • fasolka zielona

    1 garsc
  • kasza gryczana

    1 szkl
  • jajko

    2 szt
  • kukurydza

    3 łyzki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy . do zimnej kaszy dodajemy tuńczyka i mieszamy . Kukurydzę odsączamy i dodajemy do sałtki . Fasole odcedzamy dodajemy do sałatki. Mieszamy . Jajka gotujemy ,obieramy i dodajemy do sałatki.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku Sałatkę ozdabiamy zieloną fasolką konserwową lub ugotowaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 31.05.2012 09:56
rewelacja;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat