Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczano – jajeczna z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 4 szt
jaj 3 szt
cebule 2 szt
sól
pieprz
cukier
kwaśnych jabłek lub kisz ogórk 15 dag
oliwy 3 łyżki
octu 1 łyżka
koperku 1/2 pęczka
musztardy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczano – jajeczna z jabłkami

ugotuj ziemniaki i pokrój je w kostkę. Obrane cebule posiekaj, przelej wrzątkiem, osącz, skrop octem. Jabłka (lub ogórki) obierz i pokrój w kostkę, tak jak ziemniaki.
Połącz składniki, wlej oliwę i ocet, dodaj musztardę. Przypraw do smaku, wymieszaj.
Ugotuj na twardo jajka, ostudź, obierz, drobno pokrój. Koperek umyj, osącz i posiekaj.
Część jajek i koperku wymieszaj ze składnikami sałatki, a częścią posyp po wierzchu. Odstaw sałatkę na około pół godziny w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.01.2013 19:13
Pycha,bardzo lubię takie ziemniaczane sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak