Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką szparagową

5.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

ziemniaki
1 kg
oliwki zielone
150 g
Sklep Prymat
oliwki czarne
150 g
Sklep Prymat
żółta fasolka szparagowa
250 g
zielona fasolka szparagowa
250 g
cebula czerwona
2 szt
kapary
3 łyżki
Sklep Prymat

Sos

anchois
4 fileciki
szalotka
1 szt
oliwa
150 ml
ocet winny
60 ml
natka pietruszki
2 łyżki (posiekana)
bazylia świeża
2 łyżki (posiekana)
majeranek
2 łyżki (posiekany)
Sklep Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką szparagową

Przygotowałem sos : posiekałem szalotkę i anchois, dodałem zioła, oliwę, ocet, przyprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem.
Fasolkę ugotowałem w osolonej wodzie 5 minut, odcedziłem i przelałem na sitku zimną wodą. Ziemniaki wyszorowałem ( nie obierałem ) i pokroiłem na dużą kostkę. Ugotowałem w osolonej wodzie ( 15 minut ). Odcedziłem , włożyłem do miski. Podgrzałem sos i połową polałem ziemniaki, wymieszałem. Ciepłe ziemniaki rozłożyłem. Pozostałym sosem polałem fasolkę, którą rozłożyłem na ziemniakach. Sałatkę posypałem posiekaną cebulą, oliwkami i kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.07.2015 22:03
fajny przepis wart wypróbowania
patryska76 06.07.2015 15:49
ciekawa propozycja :)
Ania321 06.07.2015 14:28
przepyszna sałatka :)
Kuchenka 06.07.2015 14:01
rewelacyjnie wygląda
gosia561 06.07.2015 13:18
idealna na letni obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak