Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z kiszonymi rzodkiewkami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Grubo ciosane ziemniaki i nie tylko one. Wyrazista sałatka w której dominuje ona, nowa królowa stołu, kiszona rzodkiewka. Musicie to wypróbować!

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
szynka konserwowa 150 gramów
rzodkiewki 10 sztuk
cebula czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 0.5 pęczka
majonez 2 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy kiszone rzodkiewki, 2 pełne łyżki majonezu (w zasadzie wg upodobań). Opcjonalnie można użyć jogurtu typu skyr.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z kiszonymi rzodkiewkami

Ziemniaki obieramy, kroimy w grubą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy.

Rzodkiewki kroimy na pół, większe na ćwiartki.

Szynkę kroimy w dużą kostkę.

Cebulę i natkę siekamy.

Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak