Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
fasolka szparagowa 250 g
pomidory 700 g
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
wędzony boczek 200 g
olej rzepakowy
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie odcedzić i ostudzić. Obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę.

Boczek pokroić w wąskie paseczki, wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Zdjąć z ognia. Do tłuszczu wytopionego od smażenia boczku dodać odrobinę oleju, usmażyć na złoto ziemniaki. Zdjąć z ognia, dodać do boczku. Dodać obraną, drobną posiekaną cebulę oraz czosnek. Fasolkę oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Gotować w osolonym wrzątku około 10-12minut, po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Dodać do ziemniaków. Pomidory umyć, część pokroić w kosteczkę, a kilka sztuk w plasterki. Pomidory pokrojone w kostkę dodać do sałatki, doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Na półmisku ułożyć plastry pomidorów, następnie wyłożyć sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 12.11.2013 17:46
Bardzo prosta i smaczna sałatka:)
Anna133 12.11.2013 16:48
proste skaldniki , smaczne danie
noninka77 12.11.2013 16:48
wspaniale wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak