Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z boczkiem.

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek 300 g
smietana 18% 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
majonez 3 łyżki
pieprz do smaku
cebula czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z boczkiem.

1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Po wystygnięciu obieramy je i kroimy w dużą kostkę.

2. Boczek kroimy na małe kawałeczki i podsmażamy.

3. Gdy boczek się zarumieni, dodajemy do niego pokrojoną w półksiężyce cebule. Smażymy do czasu, aż cebula zmięknie.

4. Z majonezu, śmietany i musztardy robimy sos. Dodajemy odrobinę pieprzu. Z soli rezygnujemy - ziemniaki były osolone, a i boczek jest wystarczająco słony.

5. Wszystkie składniki po ostygnięciu mieszamy razem z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.02.2014 23:00
super jest:)
Klausia 22.12.2013 13:45
oo ciekawe smaki :D
Wojt@s
Wojt@s 10.10.2013 09:41
ciekawy przepis
IwonaDD 20.07.2013 15:39
pychota, takie swojskie składniki
Rafał10 04.07.2013 10:03
fajne - ciekawe składniki - musi być smaczne
Monia 02.07.2013 21:20
Hm, ciekawe czy dobre ;-P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak