Sałatka ziemniaczana po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    3 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • tuńczyk

    15 dag
  • oliwki czarne

    5 sztuk
  • oliwki zielone

    5 sztuk
  • oliwa

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • Musztarda miodowa Prymat

    1 łyżka
  • fasola szparagowa

    30 ugotowana
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną fasolę pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić w kostkę, ugotowane ziemniaki pokroić w półplasterki. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem. Czerwoną cebulę drobniutko posiekać. Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Sałatkę polać sosem powstałym poprzez wymieszanie ze soą oliwy, soku z cytryny, musztardy, soli i pieprzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 07.11.2013 20:52
bardzo dobra
IKrakowianka 24.12.2012 11:29
muszę wypróbować
pawelek180844 29.05.2012 12:10
super
Andysz 20.04.2012 07:32
fajna;))
IZABELA29 13.12.2011 08:42
warto spróbować .
Barbara55 13.06.2011 16:16
może być
kielcok1 20.05.2011 17:09
po włosku to nie dla mnie
Iwusia 14.11.2010 22:37
Bardzo ciekawa - podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat