Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka zielono-turkusowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 4 liście
rukola 1 duża garść
jabłko 1 szt
lazur turkusowy 60 g
winogrona zielone 1 garść
oliwa 3 łyżki
biały balsamico 2 łyżki
musztarda 0,5 łyzeczki
cukier 1 szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zielono-turkusowa

Sałaty umyć i porwać na kawałki. Rozłożyć na dwóch talerzach. Ser pokroić w trójkąty, ułożyć na sałacie.

Winogrona umyć, przekroić na pół i usunąć pestki, jeśli są. Jabłko obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Owoce rozłożyć na talerzach.

Przygotować sos: oliwę wymieszać dokładnie z balsamico i musztardą, doprawić solą i szczyptą cukru. Polać sałatkę tuż przed podaniem, posypać świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 07.02.2014 16:36
znakomita !
Barbara777 31.01.2014 21:05
bardzo smaczna i ładnie wygląda:)
anemon 30.01.2014 07:58
Smaczny zestaw składników.
Klausia 29.01.2014 20:07
super składniki :)
Ada-Gaba 29.01.2014 13:14
zdrowo smacznie i kolorowo
pierniczkowo 29.01.2014 11:11
fajna zielona sałatka :)
Wacław 29.01.2014 11:03
smacznie i kolorowo,ciekawy pomysł !
jasiek 28.01.2014 18:35
ciekawa sałatka
Marlenka.S 28.01.2014 17:54
świetna sałatka, na pewno wypróbuję przepis
Monika10 28.01.2014 17:14
sałatka pychota
krystyna330 28.01.2014 17:03
ale pyszności :-)
Krzysztof15 28.01.2014 16:58
wyglada apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak