Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku, gruszki, moreli z pestkami dyni i sezamu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 100 g
morele dojrzałe 3
pestki dyni 7 łyżek
sezam 3 łyżki
oliwa 10 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku, gruszki, moreli z pestkami dyni i sezamu

Szpinak myjemy, osuszamy, rozkładamy na talerzach. Gruszki i dwie morele myjemy, wydrążamy pestki, kroimy w kostkę, układamy na szpinaku. Dynię i sezam prażymy na delikatnie natłuszczonej patelni, posypujemy po sałatce. Jedną morelę rozcieramy dokładnie blenderem, łączymy z oliwą, przyprawiamy solą, mieszamy i skrapiamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak