Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

boczek wędzony 100 gram
szpinak baby 150 gram
fasola biała z puszki 1/2 puszki
cebula 1 sztuka
pestki dyni 2-3 łyżki

Dodatkowo

ocet winny czerwony
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku, boczku i fasoli

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni (powinien być miękki i chrupiący).
Cebulę pokroić w cienkie piórka, a fasolkę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, skropić octem, oliwą i doprawić solą z pieprzem.
Całość delikatnie przemieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 07.05.2017 02:44
To fakt....;)
Diana Rusiłowicz 07.05.2017 02:44
Dziękuję :)
ilka01 06.05.2017 15:41
pyszności .....:)
gosia56 06.05.2017 10:09
prosta ale zapewne pyszna ;)
Diana Rusiłowicz 06.05.2017 00:48
Dziękuję :)
Róża1 05.05.2017 09:57
ciekawy pomysł !!!!!!!!!!
slodkieniebo 05.05.2017 09:38
Pyszna sałatka :)
Diana Rusiłowicz 05.05.2017 00:35
Dziękuję :)
gusia1000 05.05.2017 00:18
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak