sałatka ze szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • szpinak świeży

    10 g
  • orzechy laskowe

    1 garść
  • serek do smarowania o smaku sera pleśniowego blue

    1/2 opakowania
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • curry

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • cukinia

    1 sztuka
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• szpinak, umyć, osuszyć, większe liście porwać,
• kurczaka przyprawić, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
• bakłażan i cukinie pokroić w krążki i na pół, po 5 minutach pieczenia kurczaka dodać pokrojone, skropione oliwą warzywa,
• orzechy laskowe podprażyć na patelni,
• upieczonego kurczaka pokroić w kostkę,
• składniki sałatki wymieszać, kilka orzechów odłożyć do dekoracji,
• z sera, jogurtu, oliwy, soku z limonki i pieprzu, zrobić dressing do sałatki,
• polać nim sałatkę, wymieszać, posypać pozostałymi orzechami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 01.07.2012 08:16
wyglada super
Smakosz6 17.10.2010 09:27
mniam
ZEWA 16.08.2010 23:01
Nie przepadam za szpinakiem, ale na taka sałatkę to bym się skusiła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat