Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bakłażan
1 sztuka -
pierś z kurczaka
1 sztuka -
szpinak świeży
10 g -
orzechy laskowe
1 garść -
serek do smarowania o smaku sera pleśniowego blue
1/2 opakowania -
jogurt grecki
2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
curry
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
cukinia
1 sztuka -
sok z limonki
(do smaku)
Sposób przygotowania
• kurczaka przyprawić, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
• bakłażan i cukinie pokroić w krążki i na pół, po 5 minutach pieczenia kurczaka dodać pokrojone, skropione oliwą warzywa,
• orzechy laskowe podprażyć na patelni,
• upieczonego kurczaka pokroić w kostkę,
• składniki sałatki wymieszać, kilka orzechów odłożyć do dekoracji,
• z sera, jogurtu, oliwy, soku z limonki i pieprzu, zrobić dressing do sałatki,
• polać nim sałatkę, wymieszać, posypać pozostałymi orzechami.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się