Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ze szpinakiem i ziarnami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 100 g
marchewka 50 g
papryki 120 g
ogórek świeży 100 g
kiełki słonecznika 20 g
szpinak mrożony 140 g
pestki dyni 15 g
słonecznik łuskany 15 g
orzechy nerkowca 30 g
masło 8 g
jogurt naturalny 40 g
orzechy 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ze szpinakiem i ziarnami

sos szpinakowy- szpinak smażymy razem z jogurtem i sosem sałatkowym. Jeśli jest konieczność dodajemy sól i pieprz
Warzywa kroimy na grube kawałki. Wszystkie ziarna i orzechy blanszujemy na patelni. do miski wkładamy sałatę mieszamy z 1/2 szpianku na to grube kawałki warzyw. Następnie 2 część szpianku i na wierzch wszystkie ziarna i orzechy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muffina 23.11.2012 10:24
Jasne jak najbardziej świeży szpinak. Wszystko co świeże jest zdrowsze:) Specjaliści polecają mrożone warzywa po sezonie ale w sezonie popieram Panią Joanne:)
Gotuj z Misiem 23.11.2012 09:20
Trzeba będzie spróbować - smażonego szpinaku do sałatki jeszcze nie dodawałem.
Joanna46 23.11.2012 08:26
Fajny przepis, ale ja bym jednak użyła świeżego szpinaku.
nogawkuchni 23.11.2012 08:01
Sałatka będąca połączeniem idealnym - zdrowa, pożywna i smaczna. Ciekawy zestaw składników, na pewno przepyszna w smaku.
artur7 23.11.2012 06:40
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak