Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i fetą z sosem paprykowo-czosnkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 100 gram
feta 90 gram
pomidorki koktajlowe 1 garść
śmietana 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
papryka zielona 1/3 szt
papryka żółta 1/3 szt
papryka czerwona 1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i fetą z sosem paprykowo-czosnkowym

Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Dodać pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Paprykę pokroić w grubszą kostkę. Oprószyć warzywa sola i pieprzem. Dodać pokrojoną w kostkę fetę.
Zrobić sos: do szklanki wlać jogurt i śmietanę, dodać paprykę i czosnek. Dokładnie wymieszać. Polać sosem sałatkę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 25.02.2014 08:09
super sałatka
Izabela9 26.09.2013 06:16
Uwielbiam takie sałatki.
Adamorek 25.09.2013 22:17
dobra sałatka
Megg 25.09.2013 21:39
rewelacyjna sałatka
Jadwiga/Jaga85 25.09.2013 20:07
Lubie takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak