Sałatka ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

  • pestki dyni

  • pomidory suszone w zalewie

  • pieczarki

  • cebula czerwona

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w liście ze składnikami nie wpisywałam ilości, ponieważ jest to sałatka - i każdy lubi coś innego w innych proporcjach ;)

Danie przywiezione z Hiszpanii - orzeszki pinii zastąpiłam pestkami dynii, gdyż tych nie mogłam dostać ;)

1. Liście szpinaku umyć, osuszyć i porwać.
2. Cebulę obrać, sparzyć i pokroić wedle uznania.
3. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w ćwiartki (większe w ósemki) i podsmażyć chwilę na patelni.
4. Suszone pomidory wyjąć z zalewy, pokroić w paski i chwilę podsmażyć na patelni (ok. 3 min).
5. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
6. Wszystkie składniki razem wymieszać. Skropić oliwą z oliwek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milka100 25.01.2014 19:22
takiej nie jadłam, ale pewnie pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat