sałatka ze szparagów z roszponką i truskawkami

sałatka ze szparagów z roszponką i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    20 szt
  • truskawki świeże

    100 g
  • jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • rzodkiewki pęczek

  • szczypiorek usiekany

  • sól

  • pieprz

  • roszponka

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

odkroić twarde części szparagów , a pozostałe części z główkami wrzucić na posolony wrzątek. Wyjąć po 2 - 3 min.Ułożyć na talerzu, posypać roszponką i owocami. Rzodkiewki, szczypior posiekać, wymieszać z jogurtem, doprawić. Polać przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat