Sałatka ze smażoną rybą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    1
  • kapusta pekińska

    0,5
  • kasza gryczana

    100 gram
  • cebula

    1
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • sos

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka ze smażoną rybą foto
Sałatka jest bardzo prosta i nie potrzebujemy wielu składników. Sałatka jest bardzo pożywna, a zarazem zdrowa.

Filet dzielimy na niewielkie, prostokątne kawałki, które doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Rybę panierujemy w jajku i tartej bułce, po czym smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni
Krok 2 - Sałatka ze smażoną rybą foto
Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy – mieszamy razem z drobno posiekaną kapustą. Cebulę kroimy w kostkę, podobnie robimy z marynowaną papryką.
Krok 3 - Sałatka ze smażoną rybą foto
W misce układamy kapustę z kaszą gryczaną, na to dajemy cebulkę oraz paprykę, na końcu układamy kawałki ryby.
Krok 4 - Sałatka ze smażoną rybą foto
Sałatkę polewamy dowolnym sosem przygotowanym na bazie jogurtu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 23.04.2013 19:22
lubię takie sałatki
idealme 22.04.2013 13:17
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat