Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze smażoną rybą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1
kapusta pekińska 0,5
kasza gryczana 100 gram
cebula 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sos

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze smażoną rybą

Kroki postępowania

1
Sałatka jest bardzo prosta i nie potrzebujemy wielu składników. Sałatka jest bardzo pożywna, a zarazem zdrowa.

Filet dzielimy na niewielkie, prostokątne kawałki, które doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Rybę panierujemy w jajku i tartej bułce, po czym smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni
Krok 1 - Sałatka ze smażoną rybą foto
2
Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy – mieszamy razem z drobno posiekaną kapustą. Cebulę kroimy w kostkę, podobnie robimy z marynowaną papryką.
Krok 2 - Sałatka ze smażoną rybą foto
3
W misce układamy kapustę z kaszą gryczaną, na to dajemy cebulkę oraz paprykę, na końcu układamy kawałki ryby.
Krok 3 - Sałatka ze smażoną rybą foto
4
Sałatkę polewamy dowolnym sosem przygotowanym na bazie jogurtu.
Krok 4 - Sałatka ze smażoną rybą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 23.04.2013 19:22
lubię takie sałatki
idealme 22.04.2013 13:17
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak