Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze śliwką, wątróbką i prażonymi orzechami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mix sałat 1 garść
orzeszki ziemne 100 g
śliwki 6 szt
wątróbki z kurczaka 20 dag
masło 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze śliwką, wątróbką i prażonymi orzechami

Wątróbkę oczyszczam z błonek. Masło rozpuszczam na patelni. Dodaję wątróbkę i smażę około 15 minut na małym ogniu. Oprószam solą i pieprzem. Przestudzoną wątróbkę kroję w plasterki.

Orzeszki ziemne prażę na suchej patelni.

Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki.

Sałaty płuczę. Do sałaty dodaję wątróbkę, śliwki oraz orzeszki. Delikatnie łączę wszystkie składniki.

Oliwę z oliwek mieszam z sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.

Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 17.02.2016 08:23
bardzo ciekawy pomysł
norweska20 18.08.2015 00:03
i ja również takiej nie jadłam..kusząca
berys18 17.08.2015 09:57
takiej nie jadłam, świetna
w mojej kuchni 17.08.2015 08:10
smaczne jedzonko do zjedzenia
Benita 16.08.2015 19:55
Wspaniały pomysł na sałatkę. Wygląda kusząco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak