Sałatka ze śledziem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    kilka liści
  • filety śledziowe

    2 platy marynowane
  • cebula czerwona

  • ziemniaki

    2 średnie
  • pomidorki koktajlowe

    4-5 szt
  • sól i pieprz

  • majonez

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis na jedną porcję

1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy, kroimy w plasterki.
Sałatę myjemy, osuszamy i wykładamy nią salaterkę.
Śledzie , po osączeniu z zalewy,kroimy w małe dzwonka.
Cebulę kroimy w piórka, a pomidorki na połówki.
2. Na sałacie układamy na przemian ziemniaki, śledzie i cebulę.
Wierzch sałatki obkładamy połówkami pomidorków, oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dekorujemy małymi kleksami majonezu.
Wkładamy na godzinę do lodówki.
benka
Taką sałatkę można zabrać w pojemniku do pracy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat