Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze śledzia i czerwonej fasoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 0,5 kg
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
jabłka 2sztuki
majonez
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze śledzia i czerwonej fasoli

Matiasy dobrze wymoczyć. Następnie pokroić w kostkę. Fasolę oraz kukurydzę odsączyć na sicie. Z papryki usunąć gniazda, oczyścić i pokroić. Następnie pokroić ; cebulę, ogórki kiszone, jajka. Jabłka obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć razem, dodając do nich majonez. Doprawić do smaku pieprzem, ewentualnie dać nieco soli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 16.12.2012 16:06
Dobra sałatka.
kala9287 15.12.2012 23:33
pychotka:)
IwonaKa 15.12.2012 22:55
świetna sałatka śledziowa
gosia56 15.12.2012 22:04
bardzo lubię sałatki sledziowe super
Kasnaj 15.12.2012 21:12
pycha
Konczi 15.12.2012 21:02
święta tuż tuż i śledzik na stolach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak