Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszka
żurawina suszona 1/2 opakowanie
jabłko 1 sztuka
majonez 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Następnie dodajemy do niej odcedzoną z zalewy i opłukaną w zimnej wodzie czerwoną fasolę.
Krok 1 - Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą foto
2
Dodajemy obrane i oczyszczone jabłko pokrojone w niedużą kostkę.
Krok 2 - Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą foto
3
Następnie do składników dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki.
Krok 3 - Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą foto
4
Składniki posypujemy przeciętą na pół suszoną żurawiną.
Krok 4 - Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą foto
5
Doprawiamy solą i pieprzem, a także suszoną bazylią i majonezem.
Krok 5 - Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą foto
6
Składniki dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Krok 6 - Sałatka z żurawiną i czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 16.05.2015 13:17
smaczna zdrowa i pieknie wyglada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak