Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem i kapustą pekińską
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem i kapustą pekińską - prosty przepis na popularną sałatkę. W tej wersji nie namaczamy makaronu, tylko suchy wsypujemy i łączymy z pozostałymi składnikami. Makaron nabiera wilgoci z sosu i warzyw.
Kroki postępowania
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej).


Warzywa połączyć z mięsem.
Dodać makaron (pokruszony, twardy) i przyprawy (również olejki, jeśli są) z zupek. Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.

(Makaron wchłonie majonez i pod jego wpływem zmięknie, więc nie powinno się go żałować. Przed spożyciem, jeśli sałatka okaże się zbyt "sucha" - należy dodać więcej majonezu.)
