Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich II wariant

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron z zupki chińskiej 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
Puszka groszku zielonego konserwowego 1 szt
cebula biała 1 szt
ogórki konserwowe 1 słoik
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
pieprz
majonez 3-4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich II wariant

Makaron z zupek chińskich pokruszyć, wysypać przyprawę z zupki, zalać wodą z groszku i kukurydzy (jeśli wody będzie za mało można dodać trochę przegotowanej). Makaron zostawić aby nasiąkł wodą z zalewy.
Ogórki, paprykę oraz cebulę pokroić w kostkę. Jajka pokroić w grubszą kostkę.

Do makaronu dodać: kukurydzę, groszek, ogórki, paprykę, cebulę, jajka oraz majonez i wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Sałatkę odstawić do lodówki na ok. 2 godziny aby wszystkie składniki się przegryzły. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.03.2016 10:40
jeszcze takiej nie jadłam
Iwusia 07.02.2016 23:18
smaczna i szybka
Łukasz15 07.02.2016 20:31
Fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak