Sałatka z zupek chińskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupka chińska

    2
  • kukurydza w puszce

    1
  • kiełbasa podwawelska

    1 laska
  • majonez

    2 łyżki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zupki chińskie zalewamy 1/3 ilości wody podanej na opakowaniu i dodajemy przyprawy zawarte w opakowaniu - przykrywamy i czekamy aż makaron napęcznieje, studzimy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy, kiedy makaron jest zimny dodajemy do niego kiełbasę oraz kukurydzę z puszki - dodajemy majonez i pieprz - wszystko należy dokładnie wymieszać. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 11.08.2013 13:07
ja używam czasem tego makaronu ale bez tych ich przypraw
plocia 08.05.2013 17:31
Jak widziałam ile czasu taki makaron chiński się rozkłada to i sałatki i zupy przestałam jeść
marzencia2007 24.03.2013 10:29
robię, ale daję inne składniki :D
Kasnaj 30.08.2012 23:57
super :) wspomnienia z liceum
Rafał10 22.08.2012 07:31
uwielbiam ją, jest mega pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat