Sałatka z ziemniakami i ogórkiem zielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • ogórki

    500 g
  • koperek

    1 pęczek
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    4 łyżki
  • ocet winny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pęczek koperku opłukać, osuszyć i pokroić. Ziemniaki umyć i ugotować w skórce. Następnie ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Zielone ogórki umyć i razem ze skórką pokroić w plasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do dużej miski przełożyć koperek, ziemniaki, zielone ogórki i czosnek. Następnie dodać oliwę i ocet. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem. Wszystko razem delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lara 02.07.2013 11:24
proste i pyszne!
Adam12 01.11.2011 12:31
smaczna jest polecam
suzana 24.08.2011 07:37
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat