Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zielonych warzyw z wędzonym serem, awokado i olejem arganowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1/2 sztuki
sałata lodowa 6 liści
ogórek świeży 1/3 sztuki
ser wędzony 70 g
szczypior 1 pęd
świeży rozmaryn 15 listków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ocet jabłkowy 2 łyżki
tymianek 15 (świeży)
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonych warzyw z wędzonym serem, awokado i olejem arganowym

Sałatę lodową kroimy drobno i układamy na talerzu.
Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy, kroimy w kostkę i umieszczamy na sałacie.
Kroimy ser i ogórka w dużą kostkę, następnie układamy na sałacie. Posypujemy wszystko drobno pokrojonym szczypiorem, listkami świeżego tymianku i rozmarynu oraz solą morską i pieprzem.
Na koniec polewamy sałatkę olejem arganowym i octem jabłkowym.

Sałatka nadaje się do bezpośredniego spożycia, przechowywanie jej nie służy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olla85 28.11.2013 14:58
Ciekawe smaki. Chętnie bym skosztowała
Monia 28.11.2013 09:37
Powiało egzotyką :)
IwonaDD 28.11.2013 09:23
brzmi i wygląda wspaniale !
Paolcia 28.11.2013 08:49
rewelacja :) polecam :)
w mojej kuchni 28.11.2013 08:30
ale smacznie podano na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak