Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zielonych warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jest szybka i łatwa do przygotowania. Nie może jej zabraknąć na żadnej imprezie.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
por 1 sztuka
groszek konserwowy 0.5 puszka
jajko 4 sztuki
majonez 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonych warzyw

1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku.Parzę 10 minut po przykryciem. Pora odcedzam na sitku i studzę.
2. Brokuła dzielę na różyczki. Wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję około 5 minut na małym ogniu. Wyjmuję z wody i studzę.

3. Groszek odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

4. Przygotowanego pora, brokuła, groszek oraz jajka przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Sałatkę wykładam na talerz i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak