Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zielonej soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 200 g
avocado 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
oliwa 5 łyżek
natka kolendry kilka listków
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonej soczewicy

Soczewicę płuczemy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie 20-30 minut, aby się nie rozgotowała. Odcedzamy. Obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę. Rozgrzewamy na patelni oliwę i przez chwilę podsmażamy na niej lekko osoloną cebulę. Miąższ avocado kroimy w kostkę, tak jak umytą paprykę. Mieszamy je z soczewicą i polewamy oliwą z cebulką. Dodajemy posiekane listki kolendry, mieszamy dokładnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.01.2015 08:53
smaczna i zdrowa
paula99926 06.01.2015 21:32
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak