Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zielonej fasolki szparagowej z estragonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 gram
sok z cytryny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szalotka 3 szt
śmietana kremowa 30% 3 łyżki
estragon 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonej fasolki szparagowej z estragonem

fasolkę kroimy na kawałki o długości 3 cm , wrzucamy do odsolonej wrzącej wody i gotujemy , aż będzie al dente . Szybko odcedzamy , wrzucamy na chwilę do zimnej wody z kostkami lodu , ponownie osączamy i osuszamy . W miseczce mieszamy sok z cytryny , szczyptę soli , drobno posiekaną szalotkę i śmietanę , aż uzyskamy gładką emulsję . Ostudzoną fasolkę mieszamy z sosem oraz drobno porwanymi listkami estragonu . Podajemy od razu .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 30.10.2012 19:23
pycha
Luki 16.03.2012 08:14
ciekawe
Lidia6 09.01.2012 17:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak