Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wołowiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 40 dkg
tortellini 25 dkg
seler naciowy 3 gałązki
cebula 1 szt
pomidor 2 szt
estragon 2 łyżki
pieczarki 30 dkg
oliwa 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wołowiną

Kroki postępowania

1
Wołowinę, najlepiej chudą pieczeniową albo pręgę ugotować lub upiec. Można tez wykorzystać resztki z rosołu lub pieczeni.
Gotową wołowinę pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojony seler.
Krok 1 - Sałatka z wołowiną foto
2
Dodać posiekaną cebulę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno posiekać.
Dosypać estragon a potem popieprzyć i posolić.
Krok 2 - Sałatka z wołowiną foto
3
Na odrobinie oleju podsmażyć pieczarki. W trakcie smażenia delikatnie je posolić.
Krok 3 - Sałatka z wołowiną foto
4
Ugotować pierożki tortellini zgodnie z instrukcja na opakowaniu. U mnie były to pierożki z farszem grzybowym.
Krok 4 - Sałatka z wołowiną foto
5
Połączyć razem wszystkie składniki. Polać oliwą. Wymieszać, sprawdzić smak i jeśli trzeba jeszcze doprawić.
Polecam bardzo sycąca sałatka.
Krok 5 - Sałatka z wołowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak