Sałatka z winogronami i serem białym typu włoskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zdrowa i soczysta sałatka z serkiem typu włoskiego oraz winogronami to świetny pomysł na lekką i pożywną przekąskę lub danie gównie. Taka sałatka idealnie sprawdzi się także jako drugie śniadanie do pracy, które możemy spakować do naszego lunchboxa :)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • roszponka

    50 gramów
  • winogrona zielone

    1 garść
  • winogrona czerwone

    1 garść
  • pomidorki koktajlowe

    1 garść
  • ser biały

    200 gramów
  • oliwki zielone

    40 gramów
  • migdały prażone

    40 gramów
  • Czarnuszka nasiona Prymat

    1 szczypta

DRESSING

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • syrop klonowy

    1 łyżka
  • olej z pestek winogron

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na talerzykach ułożyć umytą roszponkę, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, oliwki, ciemne i jasne winogrona, pokrojony w kostkę ser biały typu włoskiego i prażone migdały. Sok z cytryny wymieszać z syropem klonowym i olejem z pestek winogron. Powstałym dressingiem polać sałatkę, posypać ziarnami czarnuszki i gotowe! Życzę smacznego! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat