Sałatka z wędzonym morszczukiem, ziemniakami i grzybkami marynowanymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • ryba wędzona

    320 gram (morszczuk)
  • cebula

    1 szt
  • por

    1 szt (zielona część)
  • grzybki marynowane

    1 słoik
  • pomidor

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • chrzan ze słoika

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Zostawić do przestygnięcia, następnie obrać i pokroić w kostkę.
Morszczuka obrać dokładnie z ości, dodać do ziemniaków. Dodać również pora pokrojonego w plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę.
Grzybki marynowane i pomidora pokroić w grubą kostkę, dodać do reszty składników. Dodać także odsączoną fasolę i wymieszać wszystkie składniki.
Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, chrzanem i musztardą. Połączyć z sałatką. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat