Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym morszczukiem, ziemniakami i grzybkami marynowanymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
ryba wędzona 320 gram (morszczuk)
cebula 1 szt
por 1 szt (zielona część)
grzybki marynowane 1 słoik
pomidor 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym morszczukiem, ziemniakami i grzybkami marynowanymi

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Zostawić do przestygnięcia, następnie obrać i pokroić w kostkę.
Morszczuka obrać dokładnie z ości, dodać do ziemniaków. Dodać również pora pokrojonego w plasterki i cebulę pokrojoną w kostkę.
Grzybki marynowane i pomidora pokroić w grubą kostkę, dodać do reszty składników. Dodać także odsączoną fasolę i wymieszać wszystkie składniki.
Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, chrzanem i musztardą. Połączyć z sałatką. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak