Sałatka z wędzonym łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Prosta i niezwykle smaczna sałatka z łososiem wędzonym, awokado i warzywami.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • jajko

    2 sztuki
  • mini mozzarela

    1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe

    150 gramów
  • łosoś wędzony

    300 gramów
  • awokado

    1 sztuka
  • szczypior

    1 pęczek
  • mix sałat

    1 opakowanie

Sos:

  • koperek

    3 łyżki
  • oliwa extra virgin

    70 mililitrów
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • ocet jabłkowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, kroimy.

Ser odcedzamy z zalewy.
Pomidorki kroimy.
Łososia roimy w dużą kostkę.
Awokado kroimy w paski.
Szczypior siekamy.
Składniki mieszamy razem z miksem sałat.

Przygotowujemy sos:

Posiekany koperek, oliwę, miód, ocet i musztardę mieszamy z odrobiną przegotowanej wody.
Polewamy nim sałatkę.
Podajemy od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat