Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzoną piersią i sosem francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2
seler naciowy 8 łodyg
rukola 300 g
orzechy włoskie 200 g
brie 200 g
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat
oliwa 3 łyżki
woda 3 łyżki
wędzony filet z kurczaka 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzoną piersią i sosem francuskim

Seler naciowy obierz i pokrój w cienkie plasterki, awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w kostkę.
Orzechy włoskie drobno posiekaj. Ser pokrój w kostkę a pierś z kurczaka pokrój w plasterki.
Zawartość saszetki sosu sałatkowego wymieszaj z 3 łykami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody, odstaw na 10 minut.
Rukolę umyj, osusz, wrzuć do miski. Do rukoli dodaj ser, orzechy, pierś, seler naciowy- polej przygotowanym sosem sałatkowym i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 07.11.2013 08:04
Super :)bardzo lubię takie sałatki
joanna__s 11.09.2013 09:32
Rewelacja!! Pysznie i zdrowo.
Magula 10.09.2013 22:49
lubię takie sałatki
usmiech 10.09.2013 22:42
nie ma to jak lekkie danie
biatriss 10.09.2013 21:33
od dzis moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak