Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 główka
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    200 g
  • makrela wędzona

    1 sztuka
  • jajka

    3 sztuki
  • kiełki rzodkiewki

    2 garści
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości i rwiemy rybę na kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki.

Pomidorki koktajlowe po umyciu kroimy na ćwiartki. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w sporą kostkę. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.

Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

W misce mieszamy sałatę z ogórkiem, pomidorkami i makrelą. Na wierzchu układamy kawałki jajka, całość polewamy sosem i posypujemy kiełkami.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

02.02.2017 08:04
Też taką robię ,smaczna jest .

KORAL

21.08.2016 18:29
Świetna sałatka, uwielbiam makrelę :)

Krzysztof15

21.08.2016 17:30
bardzo smaczna

jagoda5913

21.08.2016 12:47
ładnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat