Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wątróbką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dkg
sałata lodowa 1/2 szt
ogórek zielony 1 szt
seler naciowy 3 pałki
olej do smażenia
rzodkiewka 1 pęczek
krem balsamico 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wątróbką

Sałatę lodowa umyć i porwać. Wątróbkę usmażyć na oleju. Po usmażeniu posolić.
Umyć i posiekać pałki selera. Oskrobać a potem pokroić w kostkę ogórka. Wymieszać razem sałatę ogórka, seler i skropić oliwa octem balsamicznym i kremem balsamicznym. Dodać pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Doprawić do smaku. Rozkładać na talerzu sałatkę i układać na niej wątróbkę. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.04.2016 09:40
ciekawa propozycja
Franciszek 25.04.2016 00:23
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak