Sałatka z warzywami z rosołu i czerwoną fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pomysł na wykorzystanie warzyw z rosołu. Dzięki dodaniu jajek i czerwonej fasoli mamy pożywną, sycącą sałatkę.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • warzywa

    4 sztuki
  • fasola czerwona

    1 opakowanie
  • ser żółty starty

    1 garść
  • jajko

    5 sztuk
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • majonez

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotuję na twardo, kroję w kostkę wraz z warzywami.
Fasolę osączam z zalewy.
Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem.

jejkuchnia
Warzywa z zupy - pietruszka, seler, 2 marchewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat