Sałatka z uszkami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • op. uszek z mięsem

  • cebula czerwona

  • puszka kukurydzy

  • 2 op sosu koperkowo-ziołowego

  • łyżeczka przyprawy tzatziki

  • 3 łyżki majonezu

  • sól

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Uszka gotujemy,odcedzamy i studzimy.Umytego ogórka kroimy w kostkę i cebulę także w kostkę.Kukurydzę odsączamy i dodajemy warzywa do uszek.Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu,polewamy sałatkę,doprawiamy przyprawą tzatziki,dodajemy majonez i mieszamy.Sałatkę przystrajamy szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 17.05.2012 15:56
rewelka
agata1722 17.05.2012 15:55
rewelka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat