Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  • Lekka, ale pożywna sałatka z tuńczykiem, pomidorkami, jajkiem i oliwkami. Filety z anchois dodają zdecydowanego smaku tej potrawie. 
  •  
  •  

 

  •  
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    200 g
  • mix sałat

    1 opakowanie
  • jajka ugotowane na twardo

    4 szt.
  • anchois

    8 szt.
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • oliwki zielone

    1 duża łyż.
  • oliwki czarne

    1 duża łyż.
  • kapary

    1 duża łyż.
  • sos sałatkowy francuski Prymat

    1 opakowanie
  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować składniki. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do lodówki.

Mieszankę sałat wykładamy na półmisek, następnie układamy połówki jajek, tuńczyka, cebulę, pomidory i fileciki z sardeli (anchois). Przed podaniem dodajemy sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 29.01.2019 17:15
Robię podobną sałatkę, ale bez anchois. Jest bardzo smaczna, a z filecikami pewnie nabiera wyrazistego aromatu.
Babeczka35 27.01.2019 18:20
Idealna na sycącą kolację :)
bietka 25.01.2019 18:27
Smakowita sałateczka :)
Bożena Matuszczyk 25.01.2019 11:00
Lubię tuńczyka więc i ta sałatka jest dla mnie bardzo smaczna.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat