Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tuńczyk
200 g -
mix sałat
1 opakowanie -
jajka ugotowane na twardo
4 szt. -
anchois
8 szt. -
pomidorki koktajlowe
10 szt. -
cebula czerwona
1 szt. -
oliwki zielone
1 duża łyż. -
oliwki czarne
1 duża łyż. -
kapary
1 duża łyż. -
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat
1 opakowanie -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Przygotować składniki. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do lodówki.
Mieszankę sałat wykładamy na półmisek, następnie układamy połówki jajek, tuńczyka, cebulę, pomidory i fileciki z sardeli (anchois). Przed podaniem dodajemy sos.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się