Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i świeżym ogórkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
ogórek zielony 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
majonez 2 łyżki
cebula biała 1 szt
koper świeży 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i świeżym ogórkiem

Kroki postępowania

1
Ugotować ryż i ostudzić. Wymieszać z tuńczykiem - dodać cała puszkę razem z olejem.
Krok 1 - Sałatka z tuńczykiem i świeżym ogórkiem foto
2
Otworzyć puszkę z kukurydzą, odlać wodę i połowę kukurydzy dodać do ryżu.
Krok 2 - Sałatka z tuńczykiem i świeżym ogórkiem foto
3
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórka oskrobać i pokroić również w kostkę.
Krok 3 - Sałatka z tuńczykiem i świeżym ogórkiem foto
4
Posiekać koperek i wsypać do miski z sałatką. Dodać majonez, doprawić do smaku i wymieszać razem wszystkie składniki.
Krok 4 - Sałatka z tuńczykiem i świeżym ogórkiem foto
5
Wstawić do lodówki na 30 minut, aby sałatka nabrała smaku. Podawać z pieczywem, dekorować koperkiem.
Krok 5 - Sałatka z tuńczykiem i świeżym ogórkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.07.2014 16:27
moja ulubiona
Jodaj 10.07.2014 09:37
bardzo fajna :)
adelajda 30.06.2014 16:16
pyszna sałateczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak