Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
dymki ze szczypiorkiem 3 sztuki
jajko 4 sztuki
pomidorki koktajlowe 250 g
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

Soczewicę gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, następnie odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i każde jajko kroimy na 8 kawałków.

Umyte i osuszone dymki drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski, dodajemy soczewicę i dymki, zalewamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy za pomocą widelca, a następnie doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Sałatkę podajemy z jajkiem i pomidorkami koktajlowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.08.2016 19:35
Bardzo apetyczne danie
benka 21.08.2016 17:49
Smakowita.
Megg 21.08.2016 17:21
Lubie takie sałatki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak