Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    1 szklanka
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • dymki ze szczypiorkiem

    3 sztuki
  • jajka

    4 sztuki
  • pomidorki koktajlowe

    250 g
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, następnie odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i każde jajko kroimy na 8 kawałków.

Umyte i osuszone dymki drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski, dodajemy soczewicę i dymki, zalewamy oliwą i sokiem z cytryny, mieszamy za pomocą widelca, a następnie doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Sałatkę podajemy z jajkiem i pomidorkami koktajlowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

21.08.2016 19:35
Bardzo apetyczne danie

benka

21.08.2016 17:49
Smakowita.

Megg

21.08.2016 17:21
Lubie takie sałatki :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat