Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i selerem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata karbowana 1/2 szt
burak naciowy 1 garść
cebula czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 5 szt
seler konserwowy 4 łyżki
pomidory suszone 1 z bazylią
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i selerem

Sałatę i liście buraka naciowego myjemy i osuszamy , układamy na talerzach. Na sałatę układamy odcedzony seler konserwowy. Cebulę czerwoną siekamy i dodajemy do sałatki. Dodajemy tuńczyk odcedzony z zalewy. wszystko solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Dodajemy suszone pomidory z bazylią. Całą sałatkę kropimy oliwą z oliwek i dekorujemy kawałkami ogórków konserwowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 15.06.2013 23:43
Wygląda pysznie ;)
zolzica 14.06.2013 19:41
na pewno bardzo smaczna! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak