Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i roszponką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pomidorki koktajlowe 10 sztuk
roszponka 3 garście
cebula czerwona 0,5 sztuki
kukurydza w puszce 4 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Sos

majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
szczypiorek 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i roszponką

Pomidorki myjemy i kroimy na pół. Roszponkę płuczemy i osuszamy. Cebulę kroimy w piórka, kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy.
W szklance mieszamy majonez z jogurtem naturalnym dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawiamy pieprzem. Na talerzu układamy liście roszponki na środku sos.
Następnie po kolei pomidorki, cebulę, tuńczyka, posypujemy kukurydzą. Całość można oprószyć pieprzem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.02.2016 07:15
ładna i apetyczna
Agnieszka-87-25 08.02.2016 10:43
znakomitości
misia123410 08.02.2016 10:33
ale pyszności tutaj:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak