Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i kaszą jaglaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szk
tuńczyk w sosie własnym 1 szt
kukurydza konserwowa 1 szt
majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
sól
papryka 2 szt
kiełki rzodkiewki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i kaszą jaglaną

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia. Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę, kukurydzę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. Majonez wymieszać razem ze śmietaną. W szklanej miseczce układać warstwami: tuńczyka, kukurydzę, sos majonezowy, paprykę, kaszę jaglaną. Całość polać sosem majonezowym, posypać solą, pieprzem oraz kiełkami rzodkiewki. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.11.2013 17:48
super pomysł
caralajna 19.10.2013 08:02
pyszna i zdrowa
kuklik 18.10.2013 21:43
rewelacyjna
Monika58 18.10.2013 21:22
bardzo dobra
Kuchenka 18.10.2013 21:00
składniki, które lubię więc całość musi być smaczna :p
Luki 18.10.2013 19:58
ciekawa salatka
babajaga1969 18.10.2013 17:56
bardzo smaczna
Joannasz3190 18.10.2013 17:22
Ciekawy przepis :)
noninka77 18.10.2013 17:09
wspaniale wygląda:)
Monika-twin 18.10.2013 17:06
rewelacja salatka
gosia561 18.10.2013 16:44
dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak