Sałatka z tuńczykiem i ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    2
  • płatki migdałowe

    75 g
  • ananas w puszce

    1
  • majonez tradycyjny

    3 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Do ozdobnej miski na dnie wyłóż odsączonego tuńczyka.
2. Ananasa odsącz , pokrój w drobną kosteczkę. Wyłóż na tuńczyka.
3. Majonez wymieszaj z przyprawą curry. Rozprowadź na wierzchu sałatki.
4. Migdały wrzuć na patelnie. Przypraż z każdej strony. Wysyp na górę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 17.11.2016 12:07
Do ulubionych

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat