Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • Kukurydza z Puszki

    1/2
  • jajka

    4
  • ogórki konserwowe

    4
  • biała część pora

  • sól i pieprz

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo następnie pokroić je w kostkę. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojonego w drobną kosteczkę pora, ogórki konserwowe. Całość połączyć z odsączonym tuńczykiem. Wymieszać i doprawić do smaku. Na wierzchu posypać świeżo mielonym pieprzem oraz nałożyć kleks majonezu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 29.11.2013 06:52
jedna z ulubionych
Bernadeta1 25.01.2013 17:18
bardzo smaczna,robię podobną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat