Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż ugotowany 1 woreczek,
kukurydza w puszce 1/2 puszki,
groszek konserwowy 1/2 puszki
ogórki konserwowe 3 - 4 szt,
jajka ugotowane na twardo 3 szt,
szynka konserwowa 4 -5 plastrów
szczypiorek 1/2 pęczka,

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.

Groszek i kukurydze odsączyć z zalewy.

Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę,

Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą ,obrać i pokroić w kostkę.

Szynkę konserwową pokroić w paseczki.

Szczypiorek lub cebulkę zieloną poszatkować.

Wszystkie składniki połączyć razem z tuńczykiem, dodać majonez z jogurtem oraz sól i pieprz do smaku.

Dokładnie wymieszać do połączenia składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:18
Na pewno jest dobra.
jejkuchnia 03.10.2017 13:36
Jedna z moich ulubionych ryb. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak