Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
sałata 4-5 liści
pomidor 1 szt
ogórek zielony 1/2 szt
cebula czerwona 1 mała
jajko ugotowane na twardo 2 szt
oliwki czarne Smak kilka sztuk
czosnek 2 ząbki
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki,ogórek obrać i pokroić w półplasterki, pomidora w małe cząstki,cebulę w talarki, oliwki w plasterki, jajko w cząstki. Tuńczyka odsączyć z oliwy, widelcem podzielić delikatnie na mniejsze kawałki,nie rozdrabniać zbyt mocno (oliwę zachować do sosu) Układać składniki sałatki w salaterce na przemian, nie mieszać, jedno jajko zostawić do dekoracji. Do 2 łyżek oleju wcisnąć czosnek,dodać ocet i przyprawić solą i pieprzem, wymieszać i polać sałatkę. Na wierzchu ułożyć jajko. Schłodzić w lodówce pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 20.12.2016 09:39
fajna salatka
Ela15 16.12.2016 18:11
ładnie wygląda
Madzai 16.12.2016 10:30
Moje smaki
bietka 16.12.2016 09:02
smaczna sałatka :)
Łukasz15 15.12.2016 23:26
Lubię takie sałatki
norweska20 15.12.2016 22:04
smakowite połączenie
halina17 15.12.2016 18:43
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak